حامیان «پیمان ابراهیم» رو به کاهش-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
یک نظرسنجی عمومی در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نشان می‌دهد:

حامیان «پیمان ابراهیم» رو به کاهش

در نوامبر 2020 نخستین داده‌های نظرسنجی مؤسسه واشنگتن نشان می‌داد 41 درصد از سعودی‌ها پیمان ابراهیم را مثبت یا بسیار مثبت می‌دیدند، درحالی‌که 54 درصد مخالف آن بودند. اما در نظرسنجی اخیر عقب‌نشینی شدیدی در میان حامیان مشاهده می‌شود چه اینکه فقط 19 درصد حامی این پیمان هستند و 75 درصد در گروه مخالفان آن قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 31
کد خبر: ۱۴۴۵۸۲

حامیان «پیمان ابراهیم» رو به کاهش

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در نظرسنجی‌ای که مؤسسه واشنگتن میان مردم بحرین، امارات متحده عربی و عربستان سعودی انجام داد، مشخص شد درصد حامیان «پیمان ابراهیم» در یک سال گذشته کاهش شدیدی داشته است. این مؤسسه تحقیقاتی آمریکایی گزارش کرد، بیش از دو سوم شهروندان در بحرین، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، کمتر از دو سال پس از امضای پیمان ابراهیم، دیدگاهی منفی نسبت به آن پیدا کرده‌اند.
 
مؤسسه واشنگتن در نوامبر 2020، (یک ماه پس از امضای پیمان ابراهیم) نظرسنجی‌ای انجام داد که طبق آن 47 درصد از پاسخ دهندگان در امارات متحده عربی توافقات را مثبت دیدند، در حالی که 49 درصد مخالف بودند. در بحرین 45 درصد توافقات را مثبت دیدند و 51 درصد مخالف بودند.
 
با وجود این، نظرسنجی فعلی نشان می‌دهد از مارس سال جاری، کاهش شدیدی میان کسانی که توافقات را مثبت می‌بینند، به وجود آمده است: اکنون در امارات متحده عربی، تنها 25 درصد از این توافق نامه‌ها حمایت می‌کنند، در حالی که 71 درصد آن‌ها را منفی یا بسیار منفی می‌بینند. در بحرین هم 20 درصد حامی این توافق و 76 درصد مخالف آن هستند. چند درصد باقی مانده مربوط به افرادی است که پاسخ نداده اند یا گزینه «نمی‌دانند» را انتخاب کردند.

اکنون در امارات متحده عربی، تنها 25 درصد از این توافق نامه‌ها حمایت می‌کنند، در حالی که 71 درصد آن‌ها را منفی یا بسیار منفی می‌بینند. در بحرین هم 20 درصد حامی این توافق و 76 درصد مخالف آن هستند


بنابراین به طور خلاصه می‌توان گفت، یک سال پس از امضای «پیمان ابراهیم» میانگین حامیان این توافق در بحرین و امارات از عدد 46 درصد به 23 درصد تنزل داشته است.

 

ترس خاندان سلطنتی سعودی از عادی سازی با رژیم صهیونیستی

پیش از سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به غرب آسیا صحبت‌های زیادی در عربستان سعودی درباره احتمال عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی مطرح شد. در این خصوص برخی اطلاعیه باز شدن حریم هوایی عربستان به روی شرکت‌های صهیونیستی که عمداً نیمه‌ شب منتشر شد و در متن اطلاعیه هم نام «رژیم صهیونیستی» ذکر نشده بود را گامی در جهت عادی‌سازی ریاض با تل‌آویو می‌دانستند که در سطح زیرین و غیر عمومی برداشته شده بود.

 

در نوامبر 2020، اولین داده‌های نظرسنجی نشان داد 41 درصد از سعودی‌ها پیمان ابراهیم را مثبت یا بسیار مثبت می‌بینند، در حالی که 54 درصد مخالف آن بودند

با این تفاسیر، نتایج نظرسنجی مذکور، ممکن است دلیل ترس خانواده سلطنتی سعودی از اعلام عمومی عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی را توضیح دهد.
 
در نوامبر 2020، اولین داده‌های نظرسنجی نشان داد 41 درصد از سعودی‌ها پیمان ابراهیم را مثبت یا بسیار مثبت می‌بینند، در حالی که 54 درصد مخالف آن بودند.
 
اما در نظرسنجی کنونی، عقب‌نشینی شدیدی در بین حامیان مشاهده می‌شود: در حالی که فقط 19 درصد حامی این پیمان هستند، 75 درصد در گروه مخالفان آن قرار دارند.

ارسال نظر